100%-os Bio gyümölcslevek
Ingyenes kiszállítás
15 ezer forint felett
Bio gyümölcslé tanusítványok

A fekete berkenye igazi vitaminbomba

BerkenyeléA fekete berkenye (más néven ’arónia’) Az USA és Kanada keleti vidékéről származik. Az észak-amerikai kontinens őslakosai már évszázadokkal korábban ismerték a bogyók egészségügyi előnyeit.

A manapság népszerű termék a fekete berkenyéből készült gyümölcslé, amely számos pozitív hatást képes kifejteni az emberi szervezetben. Mindez nagyban köszönhető a bogyók különleges vitamintartalmának.

B-vitaminok

A fekete berkenyének jelentős a B2 -, B3 -és B6-vitamin tartalma. A B-vitaminok általános ismérve, hogy beindítják az anyagcsere folyamatokat, hozzájárulnak a bőr és az agyi működés egészségéhez, továbbá energiát szolgáltatnak a test sejtjeinek. A B-vitaminokat folyamatosan pótolni kell.

A B3-vitamin összetett jótékony hatások sorozatával rendelkezik. Hatása van a növekedésre és a szaporodásra. Javítja a köröm és a bőr egészségét. Továbbá szájunk egészségét is támogatja azáltal, hogy elősegíti a nyelv gyógyulását, és a friss leheletet. Szükséges az idegrendszer megfelelő működéséhez. Vérnyomáscsökkentő és fokozz a keringést.

A B6-vitamin elengedhetetlen a vörösvérsejtek termelődéséhez, és segíti a zsírok és fehérjék jobb felszívódását. Bármilyen meglepő, támogatja a nukleinsavak (RNS és DNS) előállítását.

C-vitamin

A C-vitamint az „egészség vitaminjának” is nevezhetjük.
Mivel a szervezetből könnyen kiürül, pótlásáról folyamatosan gondoskodni kell. Immunerősítő és antioxidáns hatása ismert. Több allergiás panaszt kiváltó anyag kártékony hatását mérsékeli.

E-vitamin

Az E-vitamin, vagy más néven ’tokoferol’ szükséges védőfaktorként az oxidáció-ellenes folyamatokhoz, valamint az öregedési folyamatok lassításához. Egyes kutatók feltételezése szerint az E-vitamin a nemi működéshez is szükséges tápanyag.

P-vitamin

A fekete berkenye P -és K1-vitamin tartalma segíti a normális véralvadást vitaminokkal együtt. A gyümölcsök közül a fekete berkenyének a legmagasabb a P-vitamin tartalma.
A P-vitamin a vérkeringést, és a sejtek falán történő anyagcserét egyaránt felélénkíti.

Berkenyelé

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Berkenye

BERKENYELÉ ár:
Fekete berkenye
Bio 100%-os » 1000ml
= 3 571 ft / üveg
Megnézem a többi termék árát »